Menu Sluiten

Handbal

Kunstgras maakt handbal tot buitensport

Naast asfalt is kunstgras voor buitenhandbal een ideale ondergrond. Intensieve bespeling bij vrijwel elk weertype is mogelijk. Door de betere balstuit en bewe­gingsmogelijkheden van de spelers gaat het spel er ook nog eens technisch op vooruit en is daarmee aantrekkelijker voor spelers en publiek.

Sportgroep Nederland heeft speciaal voor handbal een kunstgrasconstructie ontwikkeld: AA Newgrass Handbal SZ (semi-zandingestrooid). Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor uw asfalt handbalveld.

Constructieopbouw

In tegenstelling tot de ondergrond van de kunstgrasmat van de meeste sportvelden wordt de toplaag voor handbal geïnstalleerd op een zeer open asfaltlaag (zeer open asfalt beton: ZOAB) en tot onder de top ingestrooid met zand. Door toepassing van ZOAB zijn de banen in bijna alle weersom­standigheden bespeelbaar.

Vezel

De kunstgrasmat is zeer dicht en er wordt gespeeld op de top van de vezels, in plaats van op het zand. We kunnen daarom spreken van een semi-zandingestrooide toplaag. Het handbalveld heeft door de opbouw een hoog speelcomfort

Onderhoud en gebruik

AA Newgrass Handbal SZ kan intensief worden bespeeld. Voor het behoud van uw veld dienen onderhoud en gebruik op elkaar te worden afgestemd. Veel van het onderhoud kunt u zelf eenvoudig uitvoeren. Wel dient u jaarlijks het specia­listisch onderhoud uit te laten voeren door een deskundig bedrijf. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen en u hier nader over informeren.