Menu Sluiten

Hockey

Traas en Ovaa Sport B.V. biedt twee soorten kunstgras hockeyvelden: zandingestrooid en semiwater.

Constructieopbouw


Onze kunstgras hockeyvelden worden geïnstalleerd op een zachte sporttechnische laag of een harde ondergrond voorzien van een elastische laag (e-layer of foamlayer). Afhankelijk van uw wensen en het gebruik bieden wij twee typen velden:  AA Newgrass Hockey (zandingestrooid) of AA Newgrass Hockey SW (semi-water). Zandingestrooid 
of
 semi-water instrooiing met zand  kan volledig of gedeeltelijk. Bij volledig instrooien ontstaat een vlak en stabiel hockeyveld met een zeer gunstige prijs/kwaliteitverhouding.

Bij gedeeltelijk instrooien wordt het veld helemaal bedekt door het bovenste deel van de kunstgrasvezels. Deze toplaag zorgt ervoor dat de bal vloeiender en sneller rolt en het de eigenschappen van een waterveld evenaart. Wij adviseren hierbij een beregeningsinstallatie toe te passen, maar noodzakelijk  is het niet.

Constante 
demping


Een constante demping is belangrijk voor het speelcomfort en om blessures te voorkomen. Wij adviseren daarom een elastische laag, de e-layer of foamlayer, direct onder de kunst-grastoplaag toe te passen. Deze elastische laag is vanwege de hogere investeringskosten optioneel.

Vezel


Voor hockey kunstgrasvelden onderscheiden wij twee typen vezels: monofilament en gefibrilleerd. Beide zijn zeer duurzaam en geschikt voor intensief gebruik, waardoor u altijd een topkwaliteit speelveld krijgt. Verder bieden wij de mogelijkheid om het speelveld in groen uit te voeren met rode,  gele of blauwe uitlopen.

Onderhoud 
en 
gebruik

Zandingestrooide en semi-water kunstgrasvelden kunnen intensief worden bespeeld. Voor het behoud van uw velden dienen onderhoud en gebruik op elkaar te worden afgestemd. Veel van het onderhoud kunt u zelf eenvoudig uitvoeren. Wel dient u jaarlijks het specialistisch onderhoud uit te laten voeren. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen en u hier nader over informeren.

Productblad Hockey

Productblad Hockey