Menu Sluiten

Korfbal

Speeltechniek verbetert op kunstgrasveld

Traas en Ovaa Sport B.V. heeft voor de korfbal­ sport twee typen velden ontwikkeld: zand­ ingestrooid en semi-­zandingestrooid.

Constructieopbouw


Onze kunstgras korfbalvelden worden geïnstalleerd op een zachte sporttechnische laag of een harde ondergrond voorzien van een elastische laag (e­-layer of foamlayer). Afhankelijk van uw wensen en het gebruik kunt u kiezen voor:  AA Newgrass Korfbal
(zandingestrooid) of AA Newgrass Korfbal SZ (semi-­zandingestrooid).

Zandingestrooid
 of 
semi-zand
ingestrooid instrooiing met zand kan volledig of gedeeltelijk. Bij volledig instrooien ontstaat een vlak en stabiel korfbalveld met een zeer gunstige prijs/ kwaliteitverhouding. Bij gedeeltelijk instrooien wordt het veld helemaal bedekt door het bovenste deel van de kunstgrasvezels. Deze toplaag komt meer overeen met zaalkorfbal. Er is vrijwel geen zand aan het oppervlak.

Constante demping


Een constante demping is belangrijk voor het speelcomfort en om blessures te voorkomen. Wij adviseren daarom een elastische laag, de e-­layer of foamlayer, direct onder de kunst­ grastoplaag toe te passen. Deze elastische laag is vanwege de hogere investeringskosten optioneel.

Vezel


Voor korfbal kunstgrasvelden onderscheiden wij twee typen vezels: monofilament en gefibrilleerd. Beide zijn zeer duurzaam en geschikt voor intensief gebruik, waardoor u altijd een topkwaliteit speelveld krijgt.

Verder bieden wij de mogelijkheid om het speelveld in groen uit te voeren met rode, gele of blauwe uitlopen.

Onderhoud en gebruik

Zandingestrooide en semi­-zand kunstgrasvelden kunnen intensief worden bespeeld. Voor het behoud van uw velden dienen onderhoud en gebruik op elkaar te worden afgestemd. Veel van het onderhoud kunt u zelf eenvoudig uitvoeren. Wel dient u jaarlijks het specialistisch onderhoud uit te laten voeren door een deskundig bedrijf. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen en u hier nader over informeren.

Onze kunstgrasvelden voor korfbal worden onder keur van ISA Sport aangelegd en conform de normen en eisen van NOC*NSF en het KNKV.