Menu Sluiten

Tennis

Gravel is de favoriete ondergrond voor tennissers, maar is zeer weersafhankelijk. Traas en Ovaa Sport B.V. biedt daarom naast gravel ook twee soorten all-weather banen aan: TennisRood Melbourne Ace en Tennis Optimal (kunstgras).

TennisRood Melbourne Ace

TennisRood Melbourne Ace is goed waterdoorlatend en kent geen vorstproblemen. Ook voor een  blaashal is het een zeer geschikte toplaag. Het spel is vergelijkbaar met dat op gravel door de goede grip, balstuit en de snelheid van de bal. Tevens is glijden mogelijk op TennisRood Melbourne Ace en oogt de baan als gravel.

TennisRood constructieopbouw

De TennisRood Melbourne Ace toplaag bestaat uit een stabiliteitsmat van rood kunstgras met ingesneden speciale goed zichtbare witte belijning, ingestrooid met een roodgekleurd kwartszand. Deze toplaag kan in principe op elke harde onderbouw toegepast worden. Standaard wordt de baan aangebracht op een lavafundering.  TennisRood Melbourne Ace stuift  niet, waardoor beregening niet nodig is.

Kunstgras voor tennis

Naast TennisRood Melbourne Ace bieden wij ook een zandingestrooide kunstgras tennisbaan aan: Tennis Optimal.

Kunstgras constructieopbouw

De kunstgras toplaag wordt eveneens standaard aangebracht op een lava­ fundering. Zowel ten aanzien van de kleur van de grasmat als in de lengte van de vezels zijn variaties mogelijk. Zo kan het speelveld in gravelrood worden uitgevoerd met groene uitlopen.

Onderhoud en gebruik

TennisRood Melbourne Ace en Tennis Optimal banen kunnen intensief worden bespeeld. Voor het behoud van uw banen dienen onderhoud en gebruik op elkaar te worden afgestemd. Veel van het onderhoud kunt u zelf eenvoudig uitvoeren. Wel dient u jaarlijks het specialistisch onderhoud uit te laten voeren door een deskundig bedrijf. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen en u hier nader over informeren.

Zowel onze TennisRood  als onze kunstgras­banen worden aangelegd onder keur van ISA Sport en conform de normen en eisen van NOC*NSF en de KNLTB.

Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.