Menu Sluiten

Voetbal

Kunstgras voor voetbal moet de eigenschappen van natuurgras hebben met als extra voordelen:

  •     intensievere belasting;
  •     bespeelbaar bij elk weertype;
  •     eenvoudig onderhoud.

Traas en Ovaa Sport B.V. biedt verschillende kunstgrassystemen aan voor voetbal afgestemd op de wensen en eisen van de opdrachtgever.

Constructieopbouw

Een kunstgras voetbalveld is een totaal­ systeem opgebouwd uit componenten. De samenhang en de kwaliteit zijn bepalend voor de performance en de duurzaamheid. Belangrijke onderdelen van de constructie zijn de sporttechnische laag met of zonder elastische laag (e­-layer en of foamlaag) en de kunstgrastoplaag. In onze sporttechnische laag gebruiken wij geen rubbercomponenten. De performance halen wij uit de toplaag al dan niet in combinatie met de elastische laag.

Elastische laag

Wij kunnen de sporttechnische kwaliteit van onze kunstgrasvelden ook op lange termijn garanderen. Hiervoor plaatsen wij net onder de kunstgrasmat een elastische laag (e-­layer of foamlaag). Hiermee wordt de ondergrond niet hard en blijven ook op de lange duur de positieve sporteigenschappen van de toplaag behouden. Ook is het mogelijk om zonder elastische laag de hoeveelheid instrooirubber aan te passen. Uiteraard speelt het onderhoud hier ook een grote rol in.

Vezel

Voor kunstgras voetbalvelden werken wij uitsluitend met 100% monofilament garen. Hiermee krijgt u een topkwaliteit veld dat natuurlijk oogt en voelt. Het garen wordt standaard in twee kleuren geleverd (natuurgras is meestal ook tweekleurig) en voelt zacht aan. Zo zacht dat voetballers probleemloos een sliding kunnen maken.

Op onze kunstgras voetbalvelden passen wij de volgende typen kunstgras toe:

• FieldTurf Optimum

• FieldTurf classic

• FieldTurf Mono

Belangrijk voor voetbal is het terugverend vermogen van de vezels, de ‘resilience’.  Met name belangrijk voor balrol en grip. De vorm en de dikte van de vezel zijn hier in bepalend.

Infill

Voor de infill kunt u kiezen uit SBR rubber infill, TPE thermoplastisch infill (in verschillende kleuren) of een natuurlijk mengsel van kurk, kokos en TPE, ons progeo infill. Informeer welke type voor u het meest geschikt is.

Onderhoud en gebruik

Kunstgrasvelden kunnen intensief worden bespeeld. Voor het behoud van uw veld dienen onderhoud en gebruik op elkaar te worden afgestemd. Veel van het onderhoud kunt u zelf eenvoudig uitvoeren. Wel dient u jaarlijks het specialistisch onderhoud uit te laten voeren.

Onze kunstgras voetbalvelden worden aangelegd onder keur van ISA Sport en conform de normen en eisen van NOC*NSF en de KNVB. Wij bieden onze systemen aan binnen de Standaard en Plus klasse van de KNVB alsmede FIFA* en FIFA**.

 Constructieopbouw

Klik op afbeelding om deze vergroot te zien

Constructieopbouw Kunstgrasvoetbalveld Traas & Ovaa Sport 2012